Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi
Hindistan Cevizli Kartopu tarifi: Hindistan Cevizli Kartopu için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Kartopu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Hindistan Cevizli Kartopu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 ml. krema (soğuk)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3,5-4 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kartopu tarifi nasıl yapılır?
- Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın. Krema hafifçe kabarıp şekerler eriyene dek mikserle çırpın.
- Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Kıvamını kontrol edin, eğer gerekliyse biraz daha Hindistan cevizi ilave edin ve ardından 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Dilerseniz çikolatalı sos dökerek veya sade haliyle servis edin. Buzdolabında muhafaza edin.
Hindistan Cevizli Kartopu tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız kartoplarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz. O şekilde de servis edebilirsiniz.