Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi
Hindistan Cevizli Islak Kek tarifi: Hindistan Cevizli Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Hindistan Cevizli Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Islatmak İçin:
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için, su ve şekeri ocakta bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Kek için; derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü de ilave edip güzelce karıştırın.
- Hindistan cevizi, un, vanilin ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra koyu akışkan kıvamdaki kek harcını yağlanmış borcama dökün.
- 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaparak kontrollü olarak pişirin.
- Pişen keki oda sıcaklığında 15 dakika bekletin ve kürdan ile delikler açıp şerbeti üzerine dökün.
- Ardından soğuk sütü kekin üzerine dökün ve iyice sütü çekmesi için bekletin.
- Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpiştirip, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!