Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Islak Kek

Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Islak Kek tarifi: Hindistan Cevizli Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki İçin.

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Islatmak İçin:

  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için, su ve şekeri ocakta bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Kek için; derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü de ilave edip güzelce karıştırın.
  • Hindistan cevizi, un, vanilin ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra koyu akışkan kıvamdaki kek harcını yağlanmış borcama dökün.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaparak kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında 15 dakika bekletin ve kürdan ile delikler açıp şerbeti üzerine dökün.
  • Ardından soğuk sütü kekin üzerine dökün ve iyice sütü çekmesi için bekletin.
  • Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpiştirip, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025