Hindistan Cevizli Havuç Topları Tarifi
Hindistan Cevizli Havuç Topları tarifi: Hindistan Cevizli Havuç Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Havuç Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Hindistan Cevizli Havuç Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet havuç
- 1 paket petibör bisküvi
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Havuç Topları tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları yıkayıp, kabuklarını bir soyacak ile soyup rendeleyin. Bir tavaya tereyağını ekleyip erimesini bekleyin ve üzerine havuçları, şekeri ve suyu ekleyip havuçlar suyunu çekene dek pişirin.
- Öte yandan bisküvileri rondodan geçirin. Pişen havuçları soğuması için ocaktan alın ve içerisine bisküvileri ve tarçını ekleyip tüm malzeme birbirine geçicek şekilde yoğurun.
- Dilediğiniz büyüklükte şekil verip yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayıp servis edin. Afiyet olsun!