Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Havuç Topları Tarifi

Hindistan Cevizli Havuç Topları

Hindistan Cevizli Havuç Topları Tarifi

Hindistan Cevizli Havuç Topları tarifi: Hindistan Cevizli Havuç Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Havuç Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Havuç Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Havuç Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları yıkayıp, kabuklarını bir soyacak ile soyup rendeleyin. Bir tavaya tereyağını ekleyip erimesini bekleyin ve üzerine havuçları, şekeri ve suyu ekleyip havuçlar suyunu çekene dek pişirin.
  • Öte yandan bisküvileri rondodan geçirin. Pişen havuçları soğuması için ocaktan alın ve içerisine bisküvileri ve tarçını ekleyip tüm malzeme birbirine geçicek şekilde yoğurun.
  • Dilediğiniz büyüklükte şekil verip yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayıp servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025