Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç Tarifi
Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç tarifi: Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre manda sütü
- 40 gram pirinç
- 40 gram nişasta
- 200 gram şeker
- 1 avuç hindistan cevizi
- 50 gram tereyağı
Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- 1 avuç Hindistan cevizi boneye konulur. Süt, Hindistan cevizi ve 25 gram tereyağı bir tencereye alınır ve kaynatılır.
- Pirince üzerini bir parmak geçecek şekilde su eklenir ve kalan 25 gram tereyağı konulur, haşlanmaya başlanır.
- Nişasta süt yardımıyla yoğun kıvamlı olacak şekilde açılır. Kaynayan sütten Hindistan cevizi kesesi alınır, şeker ve haşlanmış süzülmüş pirinçler eklenir. Son olarak bağlamak için yoğun kıvamda açılmış nişasta eklenir.
- Bağlama işlemi gerçekleştikten sonra ocaktan alınır, kaselere aktarılır. Kaselere konulan sütlaçlar bir tepsiye dizilir, tepsinin içine buz küpleri konulur.
- Fırınlama işlemi fırının ısısına göre 5 ya da 10 dakika sürebilir iyi takip gerektirir. Üzerinin kızarması yeterli olacaktır.
- Fırından çıktıktan sonra soğutulur ve servis edilir. Afiyet olsun.