Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç Tarifi

Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç

Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç Tarifi

Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç tarifi: Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre manda sütü
  • 40 gram pirinç
  • 40 gram nişasta
  • 200 gram şeker
  • 1 avuç hindistan cevizi
  • 50 gram tereyağı

Hindistan Cevizli Fırında Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • 1 avuç Hindistan cevizi boneye konulur. Süt, Hindistan cevizi ve 25 gram tereyağı bir tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Pirince üzerini bir parmak geçecek şekilde su eklenir ve kalan 25 gram tereyağı konulur, haşlanmaya başlanır.
  • Nişasta süt yardımıyla yoğun kıvamlı olacak şekilde açılır. Kaynayan sütten Hindistan cevizi kesesi alınır, şeker ve haşlanmış süzülmüş pirinçler eklenir. Son olarak bağlamak için yoğun kıvamda açılmış nişasta eklenir.
  • Bağlama işlemi gerçekleştikten sonra ocaktan alınır, kaselere aktarılır. Kaselere konulan sütlaçlar bir tepsiye dizilir, tepsinin içine buz küpleri konulur.
  • Fırınlama işlemi fırının ısısına göre 5 ya da 10 dakika sürebilir iyi takip gerektirir. Üzerinin kızarması yeterli olacaktır.
  • Fırından çıktıktan sonra soğutulur ve servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025