Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma Tarifi

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma Tarifi

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma tarifi: Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram hindistan cevizi
  • 8-10 adet hurma
  • 3-4 adet kakule (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 80 gram bitter çikolata (dışın kaplamak için)

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Hindistan cevizi ve hurmayı derin bir kapta en az 10 dakika blender ile karıştırın. Kremamsı koyu bir kıvam almalı.
  • Taze kullandığımız için sütünü, yağını bırakacak.
  • Dondurma kabınız varsa içlerine karışımı içlerine karışımı dökün ve 3-4 saat minumum dondurun.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine sererek 1 saat daha dondurun.
  • Dondurma kalıbın yoksa buzluğa kaldırabileceği derin bir kaba alın. Buzlanmaması için 3-4 kez saat başı blender ile karıştırın.
  • Koyu kıvam alınca erittiğiniz çikolatayı üzerine dökerseniz yine dondurma etkisi yaratabilirsiniz.. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Hindistan cevizinin parçalarının küçülebilmesi için çok karıştırmanız önemli. Kakule - vanilin hem çok yakışıyor hem de sindirimi kolaylaştırdığı için kullanmanızı kesinlikle öneriyorum. Eğer kuru Hindistan cevizi kullanacaksanız 1 gece önce Hindistan cevizini suda bekletip (min 8 saat) suyu süzüp ardından tarifin adımlarını uygulayın. Hatta elinizde varsa 1-2 yemek kaşığı yağından da ekleyebilirsiniz. Taze kullanmanızı da tavsiye ederim 10 liraya epey bir miktarda Hindistan cevizi oluyor elinizde ve beklemenize gerek olmuyor. Kalanı ile süt de yaparsınız farklı tatlılar da. Zaten bir iki sert çekiç darbesi ile kabuğu kırılıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025