Hindistan Cevizli Brownie Kek Tarifi
Hindistan Cevizli Brownie Kek tarifi: Hindistan Cevizli Brownie Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Brownie Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Hindistan Cevizli Brownie Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 200 ml. hindistan cevizi şekeri
- 30 ml. hindistan cevizi yağı (sıvı halde)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 30 gr. ham kakao
- 200 gr. tam buğday unu
- 1 avuç ceviz içi
- 100 gr. şekersiz çikolata (veya bitter çikolata)
Hindistan Cevizli Brownie Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ile şeker ve tuzu çırpalım.
- Vanilya özü, yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Un ve kakaoyu ekleyip çırptıktan sonra kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştıralım.
- Son olarak ise iri kıyım ceviz ve çikolata parçalarınu ekleyelim ve karışımı yağlı kapıt serili kek kalıbına dökelim.
- Ceviz ve çikolatanın bir kısmını kekin üzerine ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Ardındna çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Daha sonra da dilimleyerek servis edelim. Afiyetler olsun!
Hindistan Cevizli Brownie Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tarifteki süt, yağ ve şekere alternatif olarak istediğiniz bir çeşidi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi şekeri yerine rondodan geçirilmiş kuru dut, hurma/keçiboynuzu özü ya da hurma püresi kullanıp un miktarını kıvamına göre arttırabilirsiniz. Katı kek hamuru kıvamında olması gerektiğini unutmayalım.