Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı Tarifi

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı Tarifi

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı tarifi: Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini kaplamak için:

  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alın. Kıvam akana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almadan önce içerisine tereyağını ilave edin. Tereyağı içerisinde güzelce eriyip tüm malzemelerle buluşunca ocaktan alın.
  • Standart boy bir su bardağını su yardımıyla güzelce ıslatın. Muhallebinizi ocaktan alınca karıştırarak ılıtın. Ardından su bardağına aktarın.
  • Su bardağının tabanına kadar her yerine eşit şekilde dağılması için su bardağının tabanını çok hafif masaya vurun.
  • Muhallebi bitene kadar bardaklara paylaştırın.  Önce oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında en az 3 saat kadar soğutun.
  • Soğuduktan sonra bardağı ters çevirerek muhallebinizi dikkatli bir şekilde çıkarın. Muhallebiyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dilerseniz üçe bölün.
  • Hindistan cevizini yayvan bir tabağın içerisine yayın. Parçaları Hindistan cevizine güzelce bulayın ve servis tabağına alın. Üzerini karanfil taneleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025