Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı Tarifi
Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı tarifi: Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini kaplamak için:
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alın. Kıvam akana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan önce içerisine tereyağını ilave edin. Tereyağı içerisinde güzelce eriyip tüm malzemelerle buluşunca ocaktan alın.
- Standart boy bir su bardağını su yardımıyla güzelce ıslatın. Muhallebinizi ocaktan alınca karıştırarak ılıtın. Ardından su bardağına aktarın.
- Su bardağının tabanına kadar her yerine eşit şekilde dağılması için su bardağının tabanını çok hafif masaya vurun.
- Muhallebi bitene kadar bardaklara paylaştırın. Önce oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında en az 3 saat kadar soğutun.
- Soğuduktan sonra bardağı ters çevirerek muhallebinizi dikkatli bir şekilde çıkarın. Muhallebiyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dilerseniz üçe bölün.
- Hindistan cevizini yayvan bir tabağın içerisine yayın. Parçaları Hindistan cevizine güzelce bulayın ve servis tabağına alın. Üzerini karanfil taneleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.