Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası Tarifi
Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası tarifi: Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kase
Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 silme tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 silme tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 avuç badem
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
- 1 çay bardağı su
- 4 tepeleme yemek kaşığı yulaf
- 1 tepeleme tatlı kaşığı bal
Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi yağını tavaya alıyoruz. Üzerine bir avucun yarısı bademi keserek ekliyoruz. Bademler biraz kavrulunca yulafı da ekliyoruz.
- Hindistan cevizi tozunu da ekleyip hepsini 3 dakika kadar karıştırıyoruz. En son süt ve suyu ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp balı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ve servis ediyoruz. Afiyet olsun:)
Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte ve sürekli karıştırılarak pişirilirse çok daha lezzetli olacaktır.
Hindistan Cevizli Bademli Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi
Ayırdığımız yarım avuç bademi ve Hindistan cevizi tozunu üstüne ekleyip sunum yapıyoruz.