Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizi Yağlı Pilav Tarifi

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav Tarifi

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifi: Hindistan Cevizi Yağlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Yağlı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 silme yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci eğer gerekliyse ayıklayın. Ayıklanmış pirinci yıkayın ve süzün.
  • Uygun bir tencereye pirinci aktarın. Üzerine Hindistan cevizi yağını, suyu, tuzu ekleyin.
  • Orta ateşte kaynayana kadar en yüksek derecede pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşin derecesini ortaya getirin ve kapağını hafif aralayın. Pirinç göz göz olduğunda altını iyice kısın.
  • Pirinçlerin tamamı suyunu çektiğinde pilavın altını kapatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeleri tencereye aktardıktan sonra karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025