Hindistan Cevizi Yağlı Pilav Tarifi
Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifi: Hindistan Cevizi Yağlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Yağlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Hindistan Cevizi Yağlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 silme yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci eğer gerekliyse ayıklayın. Ayıklanmış pirinci yıkayın ve süzün.
- Uygun bir tencereye pirinci aktarın. Üzerine Hindistan cevizi yağını, suyu, tuzu ekleyin.
- Orta ateşte kaynayana kadar en yüksek derecede pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşin derecesini ortaya getirin ve kapağını hafif aralayın. Pirinç göz göz olduğunda altını iyice kısın.
- Pirinçlerin tamamı suyunu çektiğinde pilavın altını kapatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizi Yağlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri tencereye aktardıktan sonra karıştırın.