Hindistan Cevizi Sütünde Levrek Tarifi
Hindistan Cevizi Sütünde Levrek tarifi: Hindistan Cevizi Sütünde Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütünde Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Hindistan Cevizi Sütünde Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet levrek fileto
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 3 adet küçük boy kırmızı soğan
- 3 diş sarımsak
- 1,5 adet kapya biber
- 1 kutu hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı file badem
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Balığın marinesi için:
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Mısır için:
- 1 adet mısır
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hindistan Cevizi Sütünde Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Fileto olarak aldığınız balıkları iki eşit parçaya bölün.
- Ardından üzerine limon zeytinyağı gezdirip, karabiber ve tuz ekleyin . Defne yapraklarını da içine ekleyip 10 dakika bekletin.
- Bu sırada fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marinelediğiniz balıkları yerleştirin.
- Üzerini yeniden yağlı kağıt ile sarıp kapatın ve fırına verip 25 dakika pişirin.
- Mısırı keskin bir bıçak yardımı ile 5 - 6 parçaya bölün.
- Küçük bir borcama yağlı kağıt serin. 1 diş sarımsağı soyup minik minik doğrayın ve mısırların içine 1 - 2 tane olacak şekilde yerleştirin.
- Üzerine tuz karabiber ekleyip çok ince olacak şekilde kremayı üzerinde gezdirip bekletin.
- Kabakları yıkadıktan sonra soymadan küp küp doğrayın.
- Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Sarımsakları da soyup minik minik doğrayın.
- Havucu ve kırmızı biberi de ince şeritler halinde doğrayın.
- Tencereye tereyağını ekleyin. Soğan ve sarımsakları ekleyin.Karıştırdıktan sonra içine kırmızı biberleri, havucu ve kabakları ilave edip, karıştırın.
- Sebzelerin içerisine Hindistan cevizi sütünü ve limon suyunu ekleyip ardından baharatları ilave edip, iyice karıştırın. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve ocağın altını kısın.
- Pişen balıklarınızı fırından çıkarın. Ardından fırının derecesini 200 e getirip mısırları 10-12 dakika pişirin.
- Sebzelerin pişmesine yakın file bademlerin yarısını tencereye ekleyin ve 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.
- Tabağa pişen mısırlarınızdan iki adet alın. Balıkları ekleyip, sebzeli sosu da balıkların üzerine gezdirin.
- Kalan file bademleri de balıkların üzerine ekleyip servis edin.
Hindistan Cevizi Sütünde Levrek tarifi için servis önerisi
Balığınızı servis ederken üzerine taze çekilmiş karabiber ve taze otlar ekleyebilirsiniz.