Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizi Sütü Tarifi

Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan Cevizi Sütü Tarifi

Hindistan Cevizi Sütü tarifi: Hindistan Cevizi Sütü için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizi Sütü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 7,5 su bardağı su
  • 2,5 çorba kaşığı toz şeker

Hindistan Cevizi Sütü tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye Hindistan cevizini, şekeri ve suyu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynayan Hindistan cevizli sütü ılıyana kadar bekletiyoruz.
  • Ilımış olan Hindistan cevizli sütü blenderda en yüksek hızda 1-2 dakika geçiriyoruz. Ardından bir kaba süzüyoruz.
  • Süzdüğümüz süt oda ısısına gelince buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Sütü tarifinin püf noktası nedir?

Hindistan cevizini kaynatırken kapağını kapatırsanız, Hindistan cevizinin içindeki yağı daha fazla hapsetmiş olursunuz. Süzdüğünüz sütten kalan Hindistan cevizini saklayıp kek, kurabiye yapımında kullanabilirsiniz ya da tekrardan blenderdan geçirip biraz daha yoğun bir süt yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Sütü tarifi için servis önerisi

Süt soğuduktan sonra yağını ayırıp başka tariflerde kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025