Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi
Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası tarifi: Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 mililitre hindistan cevizi sütü
- 400 mililitre tavuk suyu
- 80 gram tavuk göğsü
- 10 adet yeşil limon yaprağı
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1/2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet chili biberi
- 1/2 çay bardağı lime suyu
- 1-2 yemek kaşığı balık sosu
- 5-6 adet kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Önce jülyen doğranmış tavuğu 2-3 dakika kavurun. Sonra mantarları atıp toplam 5-6 dakika orta yüksek ateşte kavurun ve kenara alın.
- Derin, geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Soğan, sarımsak, chili biber ve zencefili ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Kavurduğunuz harca Hindistan cevizi sütünü ekleyin. 1 dakika sütün ılınmasını bekleyin. Daha sonra tavuk suyu, lime suyu, balık sosu ve limon yapraklarını ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Son olarak sotelediğiniz tavuk, mantar, tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
- Pişen çorbayı kaseye alıp sade pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.