Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi

Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası

Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi

Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası tarifi: Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 mililitre hindistan cevizi sütü
  • 400 mililitre tavuk suyu
  • 80 gram tavuk göğsü
  • 10 adet yeşil limon yaprağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet chili biberi
  • 1/2 çay bardağı lime suyu
  • 1-2 yemek kaşığı balık sosu
  • 5-6 adet kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tavanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Önce jülyen doğranmış tavuğu 2-3 dakika kavurun. Sonra mantarları atıp toplam 5-6 dakika orta yüksek ateşte kavurun ve kenara alın.
  • Derin, geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Soğan, sarımsak, chili biber ve zencefili ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Kavurduğunuz harca Hindistan cevizi sütünü ekleyin. 1 dakika sütün ılınmasını bekleyin. Daha sonra tavuk suyu, lime suyu, balık sosu ve limon yapraklarını ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
  • Son olarak sotelediğiniz tavuk, mantar, tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
  • Pişen çorbayı kaseye alıp sade pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025