Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tarifi
Hindistan Cevizi Sütlü Kek tarifi: Hindistan Cevizi Sütlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütlü Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hindistan Cevizi Sütlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10-15 adet günkurusu kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı toz ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
Hindistan Cevizi Sütlü Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kayısı ve üzümleri 30-40 dakika sıcak suda bekletiyoruz. İyice yumuşamaları gerekiyor.
- Yumuşayan kayısı ve üzümleri blender kabına alıyoruz. Yumurtayı da ekleyip blenderda çırpıyoruz.
- Malzemeye Hindistan cevizi sütü ve zeytinyağını da ekleyip blenderda çırpmaya devam ediyoruz.
- Sıvı malzemeyi bir kaba alıyoruz ve üzerine sırayla tam buğday unu, Hindistan cevizi unu, yulaf ezmesi ve toz halindeki cevizi ekliyoruz.
- Kabartma tozunu da ilave edip bir spatula ile karıştırıyoruz. Akışkan bir hamur olmalı, unları kontrollü eklemenizde fayda var.
- Bir fırın kabını yağlayıp kek hamurunu kaba döküyoruz. Muffin kalıplarında da pişirilebilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Üstü hafif kızardığında kekimiz hazır demektir. Afiyet olsun.