Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tarifi

Hindistan Cevizi Sütlü Kek

Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tarifi

Hindistan Cevizi Sütlü Kek tarifi: Hindistan Cevizi Sütlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütlü Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizi Sütlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10-15 adet günkurusu kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı toz ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Hindistan Cevizi Sütlü Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kayısı ve üzümleri 30-40 dakika sıcak suda bekletiyoruz. İyice yumuşamaları gerekiyor.
  • Yumuşayan kayısı ve üzümleri blender kabına alıyoruz. Yumurtayı da ekleyip blenderda çırpıyoruz.
  • Malzemeye Hindistan cevizi sütü ve zeytinyağını da ekleyip blenderda çırpmaya devam ediyoruz.
  • Sıvı malzemeyi bir kaba alıyoruz ve üzerine sırayla tam buğday unu, Hindistan cevizi unu, yulaf ezmesi ve toz halindeki cevizi ekliyoruz.
  • Kabartma tozunu da ilave edip bir spatula ile karıştırıyoruz. Akışkan bir hamur olmalı, unları kontrollü eklemenizde fayda var.
  • Bir fırın kabını yağlayıp kek hamurunu kaba döküyoruz. Muffin kalıplarında da pişirilebilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Üstü hafif kızardığında kekimiz hazır demektir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025