Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar Tarifi
Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar tarifi: Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram karnabahar
- 200 gram brokoli
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet hindistan cevizi sütü
- 1 çay kaşığı muskat cevizi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2-3 adet kurutulmuş acı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 sap maydanoz
Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Brokolilerin yeşil kalması için ayrı pişireceğiz.
- Geniş bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve küp şeklinde doğradığınız soğanları biraz tuz ekleyip hafifçe soteleyin. Küp şeklinde kestiğiniz havuç ve patatesleri soğanlara ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Karnabaharı minik çiçeklere bölüp karışıma ekleyin. Ocağınızın altını kısıp sebzeleri tencerenizin kapağı kapalı şekilde 5 dakika pişirin. Gerekirse 2 kaşık su ilave edin.
- Suyunu çekip yumuşayan sebzelere zerdeçal, acı biberler, muskat, karabiber ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip düşük ısıda 10 dakika daha pişirin.
- Tuz eklediğiniz kaynar suda minik parçalara böldüğünüz brokolileri partiler halinde 2-3 dakika haşlayın. Buzlu suda 2-3 dakika bekleterek tazeleyin. Kağıt havlu üzerine alıp süzün. Hemen kullanacaksanız buzlu suda tazelemenize gerek yok.
- Brokolileri yemeğe ekleyip kapağı kapatmadan 2-3 dakika düşük ısıda karıştırarak pişirin.
- Servis yapacağınız kaselere alıp, üzerlerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar tarifi için servis önerisi
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve mor lahana ile süsleyerek servis edebilirsiniz.