Hindistan Cevizi Soslu Kek Tarifi
Hindistan Cevizi Soslu Kek tarifi: Hindistan Cevizi Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Hindistan Cevizi Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 1 su bardağı tereyağı (küp küp kesilmiş)
- 3 adet küçük boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (ya da toz vanilin)
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Sosu için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Hindistan Cevizi Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 derecede ısıtın.
- Yumuşamış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından tek tek çırparken yumurtaları ilave edin. En son vanilyayı da ekleyip çırpın.
- Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu eledikten sonra karıştırın.
- İki karışımı birleştirin ve karıştırın.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyip tekrar çırpın. En son rende Hindistan cevizini de ekleyip hızlıca bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Fırın kağıdı koyduğunuz veya güzelce yağladığınız kaba harcınızı alın. Fırından fırına değişiklik gösteriyor, kekinizin üzeri kızarıp içi pişene kadar pişirin. Bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
- Kek birazcık soğuyana kadar üzeri için sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri çatal yardımıyla bir kapta çırpın ve kekin üzerine eşit miktarda dökün. En son Hindistan cevizi ile süsleyin! Afiyet olsun!