Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek Tarifi
Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek tarifi: Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 10 adet kuru kayısı
- 3 yemek kaşığı dut kurusu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt
- 15 silme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Sosu için: 1 çay bardağı suda mısır nişastasını eritiyoruz. Tencerede Hindistan cevizi ile birlikte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamı çok kalın olmamalı.
- Ilıdıktan sonra bal ve 1 çay kaşığı tarçını ekliyoruz. Buzdolabına koyup, soğumaya bırakıyoruz.
- Dut kurusunu blenderda un haline getiriyoruz ve ayrı bir kaba alıyoruz.
- Kuru kayısıları sıcak suda 5 dakika bekletip küp küp doğruyoruz ve 2 yemek kaşığı su ile blenderda püre haline getiriyoruz.
- Kayısı püresi ve yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz. Dut kurusu, süt, kalan tarçın ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz.
- Son olarak tam buğday ununu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. 12 adet muffin kalıbına paylaştırıyoruz.
- 150 derecedeki fırında keklerin içi pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Sosunuzun kıvamı çok katı olmamalı ve devamlı karıştırarak pişirmelisiniz.
Hindistan Cevizi Soslu Islak Kek tarifi için servis önerisi
Yeşil çay ile tükettiğinizde hem keyifli hem de besleyici bir ara öğün olur.