Hindistan Cevizi Dolgulu Kek Tarifi
Hindistan Cevizi Dolgulu Kek tarifi: Hindistan Cevizi Dolgulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizi Dolgulu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Hindistan Cevizi Dolgulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 su bardağı un
Hindistan Cevizi Dolgulu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İç dolgusu için: 2 yumurta akını mikser ile köpükleşene kadar çırpın sonra Hindistan cevizi ve pudra şekerini ilave edip karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde top top şekillendirin. Dolapta 5-10 dk bekletin.
- Hamuru için: Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar çırpalım. İçine su, sıvı yağı ve kakaoyu ilave edip karıştıralım. En son kabartma tozu, vanilya, unu ilave edip karıştıralım.
- Kek harcının yarısını kalıba dökelim. Hindistan cevizi toplarını kek harcımızın içine dizelim. Kalan kek harcını üstüne dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizi Dolgulu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin kalıba yapışmaması için kalıbı unlayın ve tereyağ ile yağlayın.
Hindistan Cevizi Dolgulu Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.