Hindi Sos (Gravy) Tarifi
Hindi Sos (Gravy) tarifi: Hindi Sos (Gravy) için gerekli malzemeler nelerdir? Hindi Sos (Gravy) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük boy kavanoz
Hindi Sos (Gravy) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 su bardağı hindi pişerken bıraktığı su ve yağ
- 1,5 bardak su (tercihen tavuk suyu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Hindi Sos (Gravy) tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. Spatulayla karıştırarak kavurmaya devam edin, karışım kahverengileşmeye başlayınca üzerine hindi pişerken bıraktığı su ve yağ karışımını ekleyin.
- Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin. Su kaynayıp karışım kıvam almaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve 10 dakika kadar kıvamının yoğunlaşması için pişmeye bırakın.
- Ocaktan almadan önce tuz oranın kontrol edin ve gerekliyse ekleme yapın. Kalan baharatları ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ocaktan alın. Fırında hindiyle birlikte sıcak servis edin.
Hindi Sos (Gravy) tarifinin püf noktası nedir?
Hindiyi pişirirken ve dinlendirirken altına yerleştireceğiniz kalıba suyunu ve yağını salacaktır. Bu suyu katiyen dökmeyin. Lezzetli bir hindi sos hazırlamak istiyorsanız sosun temelini oluşturacak sıvı bu olacak. Mutlaka kenara ayırın.