Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi Tarifi
Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi tarifi: Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet ekmek hamuru
- 1 demet dereotu
- 50 gram süzme peynir
- 60 gram hindi füme
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Hindi Fümeli ve Dereotlu Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Ekmek hamurunu ayıklayıp kıydığınız dereotuyla karıştırın. 50 dereceye ısıtmış olduğunuz fırında üzeri kapalı şekilde 30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve kızgın sıvı yağda kızartın.
- Hindi fümeleri biraz yağ ve kırmızı toz biber ilavesiyle tavada kavurun. Ocaktan alıp süzme peynir ve bir tutam dereotuyla karıştırın.
- Pişirdiğiniz iki dereotlu pişinin ortasına hindi fümeli karışımı sürün ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!