Hindi Dolma Tarifi
Hindi Dolma tarifi: Hindi Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Hindi Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hindi Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 kahve fincanı badem içi
Üzeri için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hindi Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Küçük parçalar halinde yemeklik doğradığınız kuru soğanı, tereyağında 3 dakika kadar kavurun.
- Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinç, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ekledikten sonra 3 dakika daha kavurun.
- Sıcak su ilavesiyle kısık ateşte 3 dakika pişirdiğiniz pilav karışımını iyice temizlenmiş bütün hindiye doldurun.
- Hindiyi dikkatli bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzeri için kullanacağınız sos malzemelerinin tümünü robottan geçirdikten sonra hindinin her yerine sürün.
- 150 dereceye getirdiğiniz fırında 4 saat pişirin. Fırından çıkan bütün hindiyi, dilimledikten sonra bekletmeden servis edin.
Hindi Dolma tarifinin püf noktası nedir?
Bütün hindinin bacaklarını bağlayabilir ya da benim gibi kürdanla tutturabilirsiniz.Fırın kısık olmalı ki hindiniz tam olarak pişsin.