Hindi But Tandır ve İç Pilav Tarifi
Hindi But Tandır ve İç Pilav tarifi: Hindi But Tandır ve İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hindi But Tandır ve İç Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hindi But Tandır ve İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç pilav için:
- 4 su bardağı baldo pirinç
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kuş üzümü (suda bekletilmiş)
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 5 bardak sıcak su
Hindi but tandır için:
- 1 adet hindi but
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Hindi But Tandır ve İç Pilav tarifi nasıl yapılır?
- İç pilav için tencerede tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyip, yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Kavrulduktan sonra su hariç kalan tüm malzemeleri ekleyerek 2 dakika daha kavurun ve ardından sıcak suyu ekleyerek 3-4 dakika harlı, 15-20 dakika da kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Düdüklü tencere içerisinde yüksek ateşte ve zeytinyağı ile birlikte iri doğranmış soğan, sarımsak ve hindiyi kavurun. Üstlerine portakal suyu, limon suyu , baharatları ekleyin ve hindi üzerini geçmeyecek kadar kadar sıcak su koyup 40-45 dakika pişirin.
- Pişen hindiyi sosuyla birlikte tepsiye alıp üzeri kızarana kadar 220 derecelik fırından yaklaşık 15-20 dakika pişirin.