Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindi But Tandır ve İç Pilav Tarifi

Hindi But Tandır ve İç Pilav

Hindi But Tandır ve İç Pilav Tarifi

Hindi But Tandır ve İç Pilav tarifi: Hindi But Tandır ve İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hindi But Tandır ve İç Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindi But Tandır ve İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç pilav için:

  • 4 su bardağı baldo pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kuş üzümü (suda bekletilmiş)
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 5 bardak sıcak su

Hindi but tandır için:

  • 1 adet hindi but
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hindi But Tandır ve İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • İç pilav için tencerede tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyip, yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Kavrulduktan sonra su hariç kalan tüm malzemeleri ekleyerek 2 dakika daha kavurun ve ardından sıcak suyu ekleyerek 3-4 dakika harlı, 15-20 dakika da kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Düdüklü tencere içerisinde yüksek ateşte ve zeytinyağı ile birlikte iri doğranmış soğan, sarımsak ve hindiyi kavurun. Üstlerine portakal suyu, limon  suyu , baharatları ekleyin ve hindi üzerini geçmeyecek kadar kadar sıcak su koyup 40-45 dakika pişirin.
  • Pişen hindiyi sosuyla birlikte tepsiye alıp üzeri kızarana kadar 220 derecelik fırından yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025