Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hibiskus Şerbeti Tarifi

Hibiskus Şerbeti

Hibiskus Şerbeti Tarifi

Hibiskus Şerbeti tarifi: Hibiskus Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Hibiskus Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hibiskus Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1/2 adet limon
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Sunumu için:

  • 1 bardak buz (kuş burnundan yapılmış)

Hibiskus Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • Su, hibiskus, limon, tarçın ve karanfili derin bir tencereye alın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp süzün.
  • Şekerini ekleyip tekrar karıştırın.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hibiskus Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?

Servisini kuş burnu buzlarıyla yapın. Tadına doyum olmuyor.

Hibiskus Şerbeti tarifi için servis önerisi

Dilerseniz sunum esnasında kuş burnundan yaptığınız buzları da ekleyebilirsiniz bunun için kuş burnunu sıcak su da demleyip buz kalıplarına dökün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025