Hibeş Tarifi
Hibeş tarifi: Hibeş için gerekli malzemeler nelerdir? Hibeş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz (500 ml.)
Hibeş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tahin
- 100 ml. oda ısısında su
- 4 adet taze sıkılmış limon suyu
- 3 silme tatlı kaşığı toz kimyon
- 4 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı toz karabiber
- 6 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hibeş tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabına tahini alın, üzerine su ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Taze sıkılmış limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün.
- Sarımsak ve baharatları tahin karışımının üzerine ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hibeşi cam bir kavanozda kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Meze, atıştırmalık, farklı bir kahvaltılık ve sos olarak kış aylarında sevdiklerinizle paylaşın.
Hibeş tarifinin püf noktası nedir?
Taze sıkılmış limon suyu kullanmaya özen gösterin, sarımsakları pürüzsüz bir hal alana kadar havanda dövün.Meze iyice karıştırılmalı, tahinin yağı hibeş üzerine çıkmamalıdır.