Helvalı Çikolatalı Kek Tarifi
Helvalı Çikolatalı Kek tarifi: Helvalı Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Helvalı Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Helvalı Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 50 gram un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 20 gram çikolata
- 20 gram kakao
- 60 gram tahin helvası
Helvalı Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alıp toz şeker ilavesiyle çırpın.
- Küçük küplere ayırdığınız çikolata ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kaynamakta olan bir su buharı üzerinde benmari usulü eritin. Eriyen karışımı kenara alıp soğutun.
- Yumurta ve toz şeker karışımına un ekleyip çırpma işlemini sürdürün. Çikolatalı karışımı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Kek harcını dökeceğiniz minik kalıpları tereyağıyla yağlayın. Üzerlerine kakao serpin. Kalıpların taban kısımlarına bir küp tahin helvası yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika kadar pişirin. Ters çevirip kalıplarından çıkardığınız tatlıları arzuya göre dondurma eşliğinde servis edin.
Helvalı Çikolatalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.