Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Helva Kızartması Tarifi

Helva Kızartması

Helva Kızartması Tarifi

Helva Kızartması tarifi: Helva Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Helva Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Helva Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket helva
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak İçin:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 2 top dondurma (Dilediğiniz bir çeşitten)
  • 2 yemek kaşığı çikolata sos

Helva Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Helvayı birer parmak genişliğinde dilimleyin.
  • Önce yumurta beyazına sonra galeta ununa batırın bu işlemi iki sefer tekrarlayın.
  • Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın, üzerine çikolatalı sos dökün.
  • Dondurma eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Helva Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka yumurta ve galeta ununa bulama işlemini iki kere yapmalısınız ki dış kısmı kalın olsun helva eriyip yağa akmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025