Helva-i Hakani Tarifi
Helva-i Hakani tarifi: Helva-i Hakani için gerekli malzemeler nelerdir? Helva-i Hakani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Helva-i Hakani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1/2 su bardağı pirinç unu
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı bal
- 150 gram kaymak
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.
- Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.
- Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
- Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
- İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
- Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.
- Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.