Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Helva-i Hakani Tarifi

Helva-i Hakani

Helva-i Hakani Tarifi

Helva-i Hakani tarifi: Helva-i Hakani için gerekli malzemeler nelerdir? Helva-i Hakani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Helva-i Hakani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı bal
  • 150 gram kaymak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.
  • Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.
  • Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
  • Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
  • İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
  • Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.
  • Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025