Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Helva-i Hakani Tarifi

Helva-i Hakani

Helva-i Hakani Tarifi

Helva-i Hakani tarifi: Helva-i Hakani için gerekli malzemeler nelerdir? Helva-i Hakani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Helva-i Hakani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı badem unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 750 gram şeker

Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti sıcak kullanacağız, o yüzden öncelikle süt ve şekeri ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer taraftan tavada tereyağını eritip un, nişasta ve pirinç ununu kısık ateşte karamel rengi oluncaya kadar kavuruyoruz. (10-15 dakika kadar ) Üzerine badem ununu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. (5-10 dakika yeterli, badem unu çabuk yanıyor dikkatli olalım.)
  • Tüm helva karamel rengini alınca sıcak şerbetten yavaş yavaş ekleyelim.
  • Önce kesecek, daha sonra pürüzsüz olacak. Uzun süre karıştıra karıştıra pişirelim. Helva kıvamına gelince servis tabağına alalım.

Helva-i Hakani tarifi için servis önerisi

Kesinlikle sıcakken yemeyin ağzınızı elinizi yakabilirsiniz. Benim gibi kase tarzı bir tabağa değilde daha yatsı bir servis tabağına koyarsanız daha iyi olur. Ilındıktan sonra kaymakla servis edebilirsiniz, üzerine kavrulmuş badem de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025