Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hellimli Yumurta Kapama Tarifi

Hellimli Yumurta Kapama

Hellimli Yumurta Kapama Tarifi

Hellimli Yumurta Kapama tarifi: Hellimli Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Hellimli Yumurta Kapama nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hellimli Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 8 adet cherry domates
  • 8 dilim hellim peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Hellimli Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir tencereye alın, üstlerine geçecek kadar su doldurun ve katı bir şekilde pişene dek haşlayın. (Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 4 dakika)
  • Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve dikine ortadan ikiye kesin.
  • Domatesleri ve peynirleri de ayarlayın.
  • Bir tavaya tereyağını alın ve eridikten sonra içine toz kırmızı biberi ekleyin.
  • Kokusu çıkınca karıştırıp kestiğiniz yumurtaları hızlıca, yağ yanmadan, beyaz kısımları üstte kalacak şekilde tavaya dizin.
  • Yanlarına domatesleri ve hellimleri serpiştirdikten sonra üstlerine de nane ve pul biber serpin.
  • Kapağını kapatıp, altını kısın ve peynirler eriyene dek pişirin.
  • Peynirler eriyince sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Hellimli Yumurta Kapama ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021