Hellimli Yumurta Kapama Tarifi
Hellimli Yumurta Kapama tarifi: Hellimli Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Hellimli Yumurta Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Hellimli Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 8 adet cherry domates
- 8 dilim hellim peyniri
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Hellimli Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir tencereye alın, üstlerine geçecek kadar su doldurun ve katı bir şekilde pişene dek haşlayın. (Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 4 dakika)
- Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve dikine ortadan ikiye kesin.
- Domatesleri ve peynirleri de ayarlayın.
- Bir tavaya tereyağını alın ve eridikten sonra içine toz kırmızı biberi ekleyin.
- Kokusu çıkınca karıştırıp kestiğiniz yumurtaları hızlıca, yağ yanmadan, beyaz kısımları üstte kalacak şekilde tavaya dizin.
- Yanlarına domatesleri ve hellimleri serpiştirdikten sonra üstlerine de nane ve pul biber serpin.
- Kapağını kapatıp, altını kısın ve peynirler eriyene dek pişirin.
- Peynirler eriyince sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!