Hedik Tarifi
Hedik tarifi: Hedik için gerekli malzemeler nelerdir? Hedik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hedik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1/2 su bardağı nohut
- 5 su bardağı su
Hedik tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzün ve düdüklü tencereye alın.
- Buğdayı da güzelce yıkayın ve nohutların üstüne ekleyin. 5 su bardağı suyu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını açın.
- Düdüklü tencerenin düdüğü öttükten sonra, kısık ateşte yaklaşık 45 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Normal tencerede yapacaksanız, pişme süresini 1.5 saate yakın tutabilirsiniz, ancak ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
- Pişirme süresinin sonunda hediğiniz hazır. Eğer suyunu tam olarak çekmediyse, kaşık yardımıyla hafifçe süzdürerek servis tabağına alın. İster tuzlayarak isterseniz de şeker serperek tüketebilirsiniz.
Hedik tarifinin püf noktası nedir?
Hedik için yöresel olarak hediklik buğday kullanılır ancak her yerde bulunması zor bir çeşittir. Onun yerine aşurelik buğday kullanabilirsiniz.