Hazır Yufkadan Sütlü Baklava Tarifi
Hazır Yufkadan Sütlü Baklava tarifi: Hazır Yufkadan Sütlü Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Hazır Yufkadan Sütlü Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet orta boy
Hazır Yufkadan Sütlü Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 25 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
İçi için:
- 1 küçük boy kase fındık (ya da ceviz içi)
Hazır Yufkadan Sütlü Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Önce tereyağımızı eritip üzerindeki köpükleri alalım. Daha sonra tepsimizi alıp yağlayalım ve baklava yufkalarını tek tek yağlayarak dizelim 10 kata kadar.
- 10. kata ve 15 kata bol bol çekilmiş ceviz yada fındık serpelim, Kalan diğer yufkalarımızı da tek tek yağlayıp dizelim.
- Son katı da yaptıkdan sonra baklavamızı kesip kalan tereyağını üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kontrollü bir şekilde 1 saat pişirelim, üzerine yağlı kağıt koyarsanız baklavanız yanmaz.
- Şerbeti için bir tencere alıp vanilya hariç bütün malzemeleri koyup pişirelim en son vanilyayı da ekleyip 20 dakika kadar pişirelim.
- Soğumaya bırakalım, pişen baklavamız ilk sıcaklığını atınca şerbetini dökelim.
- Üzeri için rendenin küçük yeri ile çikolatamızı rendeleyip iyice soğuyan baklavamızın üzerine serpip bir gün tatlımızı buz dolabında dinlendirelim, Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hazır Yufkadan Sütlü Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Baklavanızın yanmaması için üzerine yağlı kağıt serin, kontrollü bir şekilde güzelce pişirin, pişirme süresi fırına göre değişebilir.