Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi: Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 5 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su

Harcı için:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun.
  • Ispanakları güzelce yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Daha sonra üzerine ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurun.
  • Ispanaklar suyunu salınca ocağın altını kapatın ve ıspanakları bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Bir kabın içerisinde bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta,  yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağı güzelce çırpın.
  • Fırın tepsisini yağladıktan ya da bir pişirme kağıdı serdikten sonra bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde içine serin.
  • Yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
  • İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin.
  • Üzerine yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra üzerine ıspanaklı harcın bir kısmını ekleyin.
  • Üzerine üçüncü yufkayı buruşturarak yerleştirin. Yoğurtlu karışımı sürüp dördüncü yufkayı yerleştirin.
  • Dördüncü yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp kalan ıspanak harcını ekleyin.
  • Beşinci yufkayı serip üzerine yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra en altta kalan ve tepsi dışına taşan yufkayı da tepsi üzerine toplayın. Üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
  • Böreği dilimlere ayırıp üzerilerine yumurta sarısı sürün ve arzunuza göre üzerini çörek otuyla süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025