Hazır Yufkadan Baklava Tarifi
Hazır Yufkadan Baklava tarifi: Hazır Yufkadan Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Hazır Yufkadan Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Hazır Yufkadan Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket baklavalık yufka (44 yaprak)
- 350 gram ceviz içi (çekilmiş)
- 200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 2-3 damla limonun suyu
Hazır Yufkadan Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ile suyu iyice karıştırıp kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca içine limon suyu ekleyip 15 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonransoğumaya bırakın.
- Tereyağını kısık ateşte eritin ve baklavanızın üzerinde siyah yanık izleri olmasın diye köpüklerini mutlaka temizleyin. Sonra, soğumaya bırakın.Ilınmış tereyağı ile fırın tepsisini güzelce yağlayın.
- Sonra, 3 baklavalık yufkayı tepsiye üst üste yerleştirin. 3. yufkayı serdikten sonra üzerine erimiş tereyağından sürün.Bu şekilde her 3 yufkada bir tereyağı sürme işlemini tekrarlayın.
- Yufkaların yarısını bu şekilde yerleştirdikten sonra orta kata dövülmüş ya da çekilmiş cevizleri bolca yerleştirin.
- Cevizli katın üzerine yine her 3 yufkada bir tereyağı sürerek yufkaların tamamını yerleştirin. (Bizim yufka paketimizden 44 adet yufka çıktığı için bazı katları üst üste 4 kat yaptık. Paketinizden çıkan yufkaya göre ayarlamayı yapabilirsiniz. Baklavanız kalın olsun istiyorsanız, ara katlara da ceviz ekleyebilirsiniz.)
- En son yufka katını da yerleştirdikten sonra tereyağı sürmeden önce arzu etttiğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş son katın üzerine kalan tereyağını dökerek sürün.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Baklavanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetini dökün.
- Baklava şerbetini çekip dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!