Hazır Yufkadan Baklava Tarifi
Hazır Yufkadan Baklava tarifi: Hazır Yufkadan Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Hazır Yufkadan Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Hazır Yufkadan Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram ceviz içi
- 225 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1/3 adet limon
- 100 gram antep fıstığı
Hazır Yufkadan Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Yufkalarımızı masanın üstüne serelim ve kırılmaması için üzerine nemli bir bez örtelim.
- Yufkalarımız dinlenirken önce şerbetimizi yapmaya başlayalım. Tencereye 5 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu ekleyelim.
- Ocağımızın altını açalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan şerbetimizin kristalleşmemesi için çeyrek limonu sıkalım ve karıştırmaya devam edelim.
- Yaklaşık 10 dakika daha kaynayan şerbetimiz istediğimiz kıvama geldi.
- Ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Yufkalarımızın ölçüsünü tepsimize göre kesmemiz gerekiyor.
- Ben fırın tepsisi kullanacağım için kenarlarından yaklaşık 1 parmak keserek tepsime göre ayarlıyorum. Siz de kullanacağınız tepsiye göre ölçülendirebilirsiniz.
- Yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz. Öncelikle tepsimizin dibini güzelce yağlamamız gerekiyor.
- Yağladıktan sonra yufka sıralamasını ekranda gördüğünüz gibi yapabilirsiniz. En alta 5 yufka koyduktan sonra diğer katlara 3’er yufka koyuyoruz.
- Kat aralarını güzelce yağlamaya özen gösterin. 20 kat olana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz.
- 20 kat olduktan sonra kıyılmış cevizlerimizi bolca koyuyoruz. Cevizleri yufkanın her tarafına eşit miktarda dökmeye özen gösterelim.
- Baklavamızın ikinci aşamasındaki yufka sıralamasını yine ekranda gördüğünüz sıralamaya göre yapabilirsiniz.
- İkinci aşamanın ilk 4 sırasına 3 kat yufka, son 4 sırasına 2 kat yufka koyuyoruz. Aralarını güzelce yağladığımız baklavamız bu sıralama ile çıtır çıtır olacaktır.
- 40 kat yufka sıralama işlemimiz bittikten sonra kesme işlemine başlıyoruz. Ben kare kare kesmeyi tercih ettim. Siz dilediğiniz gibi farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
- Kesme işlemimiz bittikten sonra, tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile tepsinin her tarafını güzelce yağlıyoruz.
- Baklavamızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca kontrol ederek pişiriyoruz.
- Pişen baklavamızı fırından alarak şerbetlemeye geçiyoruz. Dikkat etmemiz gereken şerbetin soğuk, baklavanın sıcak olması gerekiyor.
- Şerbeti tepsinin her tarafına gelecek şekilde eşit miktarda döküyoruz.
- İnce kıyılmış antep fıstıkları ile baklavaları süsleyerek işlemimizi bitiriyoruz.
- Gerek lezzetiyle, gerekse görünüşü ve çıtırlığı ile yiyenlerden tam puan alacağınız baklavamız servis için hazır. Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Baklava tarifinin püf noktası nedir?
İlk 20 Sıra: En alta 5 yufka koyduktan sonra diğer katlara 3’er yufka koyuyoruz. Kat aralarını güzelce yağlamaya özen gösterin. İkinci 20 sıra: İkinci aşamanın ilk 4 sırasına 3 kat yufka, son 4 sırasına 2 kat yufka koyuyoruz. Aralarını güzelce yağladığımız baklavamız bu sıralama ile çıtır çıtır olacaktır. Dikkat etmemiz gereken şerbetin soğuk, baklavanın sıcak olması gerekiyor.