Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haytalı Tarifi

Haytalı

Haytalı Tarifi

Haytalı tarifi: Haytalı için gerekli malzemeler nelerdir? Haytalı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haytalı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı soğuk süt

Buzu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/8 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Üzeri için:

  • 3 top vanilyalı dondurma

Haytalı tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Nişastayı süte karıştırın ve güzelce çözdürün. Ardından nişastalı süt karışımını hızlı hızlı karıştırmaya devam ederek, kaynayan şekerli suya ilave edin.
  • Koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi istenilen kıvama geldiğinde, dibini hafifçe ıslattığını borcam bir kabın içerisine dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Buzunu hazırlamak için; su ve şekeri bir kaba alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Ardından gül suyu ve gıda boyasını da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bu karışımı iyice donması için buzluğa atın.
  • Muhallebiniz soğuduktan sonra dilimleyin ve bir kaseye alın. Buzlukta donmuş olan buzu alın ve kırarak muhallebinin üstüne ekleyin.
  • Son olarak bir top dondurmayı da ilave edip, bekletmeden servis edin.

Haytalı tarifinin püf noktası nedir?

Gıda boyası kullanmak istemezseniz, pembe rengini verebilmek için gül suyu yerine gül şurubu kullanabilirsiniz. Ya da bir miktar pancar suyunu da gıda boyası yerine kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025