Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hayrabolu Tatlısı Tarifi

Hayrabolu Tatlısı

Hayrabolu Tatlısı Tarifi

Hayrabolu Tatlısı tarifi: Hayrabolu Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hayrabolu Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hayrabolu Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram tuzsuz beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 10 yemek kaşığı kaymak
  • 10 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 10 yemek kaşığı kaymak
  • 10 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

Hayrabolu Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Peyniri bir kaba alın ve elinizle iyice ufalayın, dilerseniz robottan da çekebilirsiniz.
  • Ufaladığınız peynire 2 adet yumurtayı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeleri şerbetin için atın.
  • Bu şekilde tatlılarla beraber yaklaşık 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
  • Şerbet tamamen soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın, servis tabağına yerleştirin, üstlerini kaymak, tahin ve kırık cevizle süsleyip servis edin.

Hayrabolu Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Pişirdiğiniz kurabiyeleri şerbete atarken şerbet kaynar durumda kurabiyeler ise soğumuş olmalı. Kurabiyeleri şerbetle beraber yaklaşık 10 dakika kadar kaynatmalı ve ardından şerbeti çekmesi için bir kenarda soğumaya bırakmalısınız.

Hayrabolu Tatlısı tarifi için servis önerisi

Kırık ceviz, tahin ve kaymakla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025