Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası tarifi: Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 3 adet havuç
  • 30 gram taze zencefil (2 parmak gibi)
  • 1 adet soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su

Üzeri için (opsiyonel):

  • 1 kutu krema
  • 2 dal fesleğen

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri kabaca doğrayın.
  • Zeytinyağı, baharatlar ve suyla birlikte bi tencerede sebzeler yumuşayana kadar pişirin. El blenderıyla püre haline getirin.
  • Çorbayı ister sade haliyle, ister biraz krema ve taze fesleğen yapraklarıyla servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025