Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi
Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası tarifi: Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kereviz
- 3 adet havuç
- 30 gram taze zencefil (2 parmak gibi)
- 1 adet soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
Üzeri için (opsiyonel):
- 1 kutu krema
- 2 dal fesleğen
Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri kabaca doğrayın.
- Zeytinyağı, baharatlar ve suyla birlikte bi tencerede sebzeler yumuşayana kadar pişirin. El blenderıyla püre haline getirin.
- Çorbayı ister sade haliyle, ister biraz krema ve taze fesleğen yapraklarıyla servis edin. Afiyetler olsun!