Havuçlu Yulaflı Kurabiye Tarifi
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi: Havuçlu Yulaflı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
11 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Yulaflı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 su bardağı yulaf
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 30 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı ceviz (parçalanmış)
- 1 adet rendelenmiş havuç
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta, erimiş tereyağı ve balı güzelce çırpıyoruz.
- İki kaptaki harçları karıştırıyoruz, havuç ve cevizleri ekliyoruz. 20 dakika kadar dolapta bekletiyoruz ki yulaflar harcı içine çeksin.
- Harçtan eşit parçalar kopartıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Aralarda kontrol ederseniz daha iyi olur, fırınlar farklılık gösterebiliyor. Çok pişirip kurutmayın.