Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Yulaflı Kurabiye Tarifi

Havuçlu Yulaflı Kurabiye

Havuçlu Yulaflı Kurabiye Tarifi

Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi: Havuçlu Yulaflı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Yulaflı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3/4 su bardağı yulaf
  • 1/2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 30 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı ceviz (parçalanmış)
  • 1 adet rendelenmiş havuç

Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta, erimiş tereyağı ve balı güzelce çırpıyoruz.
  • İki kaptaki harçları karıştırıyoruz, havuç ve cevizleri ekliyoruz. 20 dakika kadar dolapta bekletiyoruz ki yulaflar harcı içine çeksin.
  • Harçtan eşit parçalar kopartıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Aralarda kontrol ederseniz daha iyi olur, fırınlar farklılık gösterebiliyor. Çok pişirip kurutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025