Havuçlu Yulaflı Kurabiye Tarifi
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi: Havuçlu Yulaflı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
11 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Yulaflı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 su bardağı  yulaf
 - 1/2 su bardağı  tam buğday unu
 - 1 adet  yumurta
 - 30 gram  tereyağı
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1/2 çay kaşığı  tuz
 - 1 tatlı kaşığı  tarçın
 - 3 yemek kaşığı  bal
 - 1/2 su bardağı  ceviz (parçalanmış)
 - 1 adet  rendelenmiş havuç
 
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
 - Ayrı bir kapta yumurta, erimiş tereyağı ve balı güzelce çırpıyoruz.
 - İki kaptaki harçları karıştırıyoruz, havuç ve cevizleri ekliyoruz. 20 dakika kadar dolapta bekletiyoruz ki yulaflar harcı içine çeksin.
 - Harçtan eşit parçalar kopartıp tepsiye diziyoruz.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
Havuçlu Yulaflı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Aralarda kontrol ederseniz daha iyi olur, fırınlar farklılık gösterebiliyor. Çok pişirip kurutmayın.