Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası Tarifi
Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası tarifi: Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Salata İçin:
- 3 adet kabak
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt Sos İçin:
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 5 dal dereotu
- 6 yaprak fesleğen
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 3 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları Vestel Multi Blender dilimleyici aparatı ile dilimleyin ve tuzlayıp sebze kurutucuda bekletin.
- Havuçları Vestel Multi Blender rende aparatı ile rendeleyin.
- Sos malzemelerinin hepsini birleştirin ve blenderden geçirin.
- Salatanın üzeri için bir tavaya zeytinyağını, iri dövülmüş cevizi, rendelenmiş havuçları ve baharatları koyup 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Sebze kurutucuda bekleyen kabakların suyu çıkana kadar kurutucudan geçirin.
- Kabakları derin bir kaseye alın ve yoğurtlu sosla harmanlayın.
- Soslanmış kabakları servis kasesine alın ve üzerini cevizli havuçla kaplayıp soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.