Havuçlu Truf Tarifi
Havuçlu Truf tarifi: Havuçlu Truf için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Truf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
36 adet
Havuçlu Truf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket pötibör (petibör) bisküvi
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 70 gram tereyağ
- 5 adet havuç
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 paket hindistan cevizi
Havuçlu Truf tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce havuçlar soyulup, rendelenir ve bir tencereye alınır.
- Ardından üzerine şeker ve su eklenir.
- Kısık ateşte arada bir karıştırılarak suyunu çekmesi beklenilir.
- Ocaktan alınan havuç biraz soğutulur, ardından içine bisküviler parçalanır, ceviz eklenir ve bir spatula yardımıyla karıştırılır.
- İstediğiniz büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır ve Hindistan cevizine bulanır. Ardından servis edilir. Afiyetler olsun.