Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Truf Tarifi

Havuçlu Truf

Havuçlu Truf Tarifi

Havuçlu Truf tarifi: Havuçlu Truf için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Truf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Truf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket pötibör (petibör) bisküvi
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 70 gram tereyağ
  • 5 adet havuç
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket hindistan cevizi

Havuçlu Truf tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce havuçlar soyulup, rendelenir ve bir tencereye alınır.
  • Ardından üzerine şeker ve su eklenir.
  • Kısık ateşte arada bir karıştırılarak suyunu çekmesi beklenilir.
  • Ocaktan alınan havuç biraz soğutulur, ardından içine bisküviler parçalanır, ceviz eklenir ve bir spatula yardımıyla karıştırılır.
  • İstediğiniz büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır ve Hindistan cevizine bulanır. Ardından servis edilir. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025