Havuçlu Toplar Tarifi
Havuçlu Toplar tarifi: Havuçlu Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Havuçlu Toplar tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce havuçları soyup rendeliyoruz. Teflon tencereye şeker, yağ ve havuçları alıp suyu çekene kadar, 10 dakika pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Havuçlar ılıdıktan sonra bir kapta petibör bisküvileri içine parçalıyoruz.
- Hamur gibi hafifçe yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde alıp, top haline getiriyoruz.
- Hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Toplar tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kuru olursa az süt ekleyip yumuşatabiliriz.
Havuçlu Toplar tarifi için servis önerisi
Dolapta 1 saat bekletilmeli, sonra servis edilmeli.