Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Toplar Tarifi

Havuçlu Toplar

Havuçlu Toplar Tarifi

Havuçlu Toplar tarifi: Havuçlu Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Toplar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet havuç
  • 1.5 paket pötibör (petibör) bisküvi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/2 kase ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1/2 kase antep fıstığı içi
  • 1/2 kase hindistan cevizi

Havuçlu Toplar tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havuçları alın, içerisine suyu ilave edin.
  • Orta ateşte havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Havuçlar güzelce yumuşayınca ocaktan alabilirsiniz. Hafif ılıyınca bir kaba alın ve içerisine petibörleri kırın. Tereyağı ile cevizi de ekleyin.
  • Tamamını karıştırın. Elinizle yuvarlanacak kıvama geldiğinde hazır demektir.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Hazırladığınız havuçlu topların bir kısmını Hindistan cevizine bir kısmını ise Antep fıstığına bulayarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz farklı süsler de kullanabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025