Havuçlu Toplar Tarifi
Havuçlu Toplar tarifi: Havuçlu Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet havuç
- 1.5 paket pötibör (petibör) bisküvi
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 kase ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1/2 kase antep fıstığı içi
- 1/2 kase hindistan cevizi
Havuçlu Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havuçları alın, içerisine suyu ilave edin.
- Orta ateşte havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Havuçlar güzelce yumuşayınca ocaktan alabilirsiniz. Hafif ılıyınca bir kaba alın ve içerisine petibörleri kırın. Tereyağı ile cevizi de ekleyin.
- Tamamını karıştırın. Elinizle yuvarlanacak kıvama geldiğinde hazır demektir.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
- Hazırladığınız havuçlu topların bir kısmını Hindistan cevizine bir kısmını ise Antep fıstığına bulayarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz farklı süsler de kullanabilirsiniz.