Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Tavuk Kapama Tarifi

Havuçlu Tavuk Kapama

Havuçlu Tavuk Kapama Tarifi

Havuçlu Tavuk Kapama tarifi: Havuçlu Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tavuk Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 6 adet tavuk but (haşlanmış, kalçalı)
  • 1 adet domates
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 demet dereotu

Havuçlu Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Karamelize olan soğanlara rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve bir süre kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  • Tuz, şeker ve karabiber ekledikten sonra biraz karıştırın ve ocaktan alın.
  • Geniş bir tepsiye pilavı yayın. Haşlanmış kalçalı tavuk butlarını yerleştirin.
  • 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine gezdirin.
  • Bir adet dilimlenmiş domatesleri aralıklı olarak dizin.
  • 190 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025