Havuçlu Tavuk Kapama Tarifi
Havuçlu Tavuk Kapama tarifi: Havuçlu Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tavuk Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı karabiber
- 6 adet tavuk but (haşlanmış, kalçalı)
- 1 adet domates
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1/2 demet dereotu
Havuçlu Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Karamelize olan soğanlara rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- Soğanlar iyice yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve bir süre kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın.
- Tuz, şeker ve karabiber ekledikten sonra biraz karıştırın ve ocaktan alın.
- Geniş bir tepsiye pilavı yayın. Haşlanmış kalçalı tavuk butlarını yerleştirin.
- 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine gezdirin.
- Bir adet dilimlenmiş domatesleri aralıklı olarak dizin.
- 190 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.