Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi
Havuçlu Tavuk Çorbası tarifi: Havuçlu Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kase
Havuçlu Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet havuç (ince kıyılmış)
- 1 avuç tel şehriye
Terbiyesi için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Havuçlu Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin. Havuç ve göğsü iyice kavurun.
- Kavrulduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyunu ve yeteri kadar normal su ekleyin.
- Terbiyesi için gerekli olan malzemeleri karıştırın. Tenceren 1-2 kepçe suyu da içine katın.
- Terbiyeyi çorbaya dökün ve karıştırmaya devam edin.
- Şehriye ve tuz ilave edin.
- Çorba kaynarken,2 kaşık tereyağı ve biraz nane eritin. Çorbaya katın.
- 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun.
Havuçlu Tavuk Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Terbiyeyi döktükten sonra çorbanızın kopmaması için sürekli karıştırmanız gerekir.