Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı dut kurusu (rondodan geçirilmiş)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Havuçlu Tarçınlı Kolay Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçları rendeleyip kenara alıyoruz. Yumurta ve dut şekerini mikserle yaklaşık 4-5 dakika çırpıyoruz.
- Zeytinyağını da ekleyip birkaç saniye çırptıktan sonra katı malzemeleri de eleyerek karışıma ekliyoruz. Spatula ile yumurtalar sönmeden yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz.
- Rendelenmiş havuç ve cevizi de ekleyip yağladığımız kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.
- İlk yarım saat fırının kapağını açmayalım ki güzel kabarsın. Yarım saatten sonra kontrollü bir şekilde pişirmeye devam ediyoruz. Kürdan yardımı ile de pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.