Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı beyaz şeker (esmer şekerle karışık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Havuçlu Tarçınlı Kıyır Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kek kalıbını biraz tereyağ ile her yerini yağlayalım. Bir kaşık un ekleyip kalıbın her tarafına dağılmasını sağlayın.
- Fazla ununu kalıba vurarak dökün. Kalıbı buzdolabında bekletin ve fırını 180 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın.
- Oda ısısında olan yumurtalar ve şekerleri mikserle 6-7 dakika çırpalım. Sıvı yağı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım.
- Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek karışıma ekleyelim ve 1 dakika daha çırpalım.
- Mikseri kenara bırakalım spatula ile devam edeceğiz. Kuru üzümü biraz suda bekletip yumuşatalım.
- Sudan alıp kurulayalım, biraz unlayıp fazla ununu elek ile atalım.
- Bu işlem kuru üzümlerin keke eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak ve dibe çökmesini engelleyecek.
- Havucu, kuru üzümü ve cevizi de ekleyip spatula ile alttan yukarı karıştıralım.
- Hazırladığımız kalıba dökelim ve ısıttığımız fırının orta gözüne koyalım.
- ilk yarım saat kesinlikle kapağını açmayalım. Pişmeye yakın kürdan testi yapalım.
- Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyelim. Kalıbı ters çevirip dilimleyelim.
- Çay ve kahve yanında tadına varalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.