Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi Tarifi
Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi tarifi: Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye İçin:
- 1 adet büyük boy havuç
- 120 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 80 gram toz şeker
- 50 gram esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da aynı oranda vanilya şekeri)
- 1 adet yumurta
- 230 gram un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı toz zencefil
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 100 gram beyaz çikolata (20 gramı üzeri için kullanılacak)
Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 5 yemek kaşığı krem peynir
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (ya da aynı oranda vanilya şekeri)
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı ceviz içi (dövülmüş)
Havuçlu & Tarçınlı Kış Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havucu rendeleyelim. Havuçları ovup biraz yumuşatalım.
- Ayrı bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alalım. Üzerine toz şeker ve esmer toz şekeri alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelene dek çırpalım. Vanilya özütünü de ekleyelim ve karıştıralım.
- 1 adet yumurtayı da ekleyip mikserle çok az karıştıralım. 30 saniye kadar karıştırmanız yeterli olacaktır.
- Un, karbonat, tuz, tarçın ve toz zencefili eleyerek karışımın içerisine ekleyelim.
- Mikseri düşük ayarda çalıştırıp kuru malzemeleri sıvı karışıma yedirelim. Kasenin kenarında kalan unları da spatula yardımıyla hamura karıştıralım. Son olarak rendelediğimiz havuçları, dövülmüş cevizi ve bıçakla doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip spatulayla karıştıralım.
- Hafif ıslak ve yapışkan bir hamur olduğu için tepsiye dondurma kaşığıyla koymak daha kolay olacaktır ama evinizde bulunmuyorsa iki adet yemek kaşığıyla da hamurdan parçalar koparabilirsiniz. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine,hamurun üzerine hiç bastırmadan, dilediğimiz büyüklükte hamurları yerleştirelim.
- Beyaz çikolata parçalarından kurabiyelerin üzerine birer parça ekleyelim ve 180 derece fırında 12 dakika pişirelim.nHenüz pişmediğini füşünüp frında biraz daha tutmanızı önermiyoruz çünkü kurabiyeleriniz oda sıcaklığında soğurken sertleşecekler.
- Sos için; oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve krem peyniri bir kaseye alalım. Üzerine vanilya özütünü ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
- Üzerine azar azar kıvamını bulana dek pudra şekerini ekleyelim ve çırpalım. Hazırladığımız kremayı sıkma poşetine aktaralım ve kurabiyeler oda sıcaklığında soğuyana dek buzdolabında bekletelim.
- Tamamen soğumuş olan kurabiyelerin üzerine hazırladığımız enfes kremayı 1 yemek kaşığı kadar sıkalım ve dövülmüş ceviz serpiştirerek üzerini süsleyelim. Havuçlu kış kurabiyemiz hazır, afiyet olsun!