Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çiçek yağı
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş havucu, tarçını ve dövülmüş cevizi ekleyerek harcı karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek kekin harcını hazır hale getirin.
- Kek kalıbını yağlayarak harcı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek pişerken ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmamanız, kabarık bir kek elde etmenizi sağlayacaktır.