Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 2 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç ceviz içi
- 1 su bardağı süt
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kabın içerisinde yumurtaları çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurtalara şeker ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Son olarak rendelenmiş havuçları, tarçını ve iri çekilmiş ceviz içlerini de ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz.
- Keki pişirmek istediğiniz kabın içerisine hafif sıvı yağı ile yağlıyoruz ve hamurumuzu kalıbımıza ilave ediyoruz
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kürdan ile pişip, pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alabilirsiniz.
- Fırından çıkardığımız kekin üzerine isteğe göre Hindistan cevizi, pudra şekeri vb. gibi şeyler ekleyebilirisiniz. Afiyet olsun.