Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu, Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu, Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu, Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu, Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 3/4 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 adet büyük boy havuç
- 1/2 çay bardağı ceviz içi
- 1 adet elma
Havuçlu, Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker bir kapta çırpılır.
- Sıvı malzemeler; yağ, süt eklenip çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
- En son rendelenmiş yarım havuç, tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye kek hamuru konularak üzeri ince dilimlenmiş elma dilimleriyle süslenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Havuçlu, Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Şeker miktarını havucun tadına göre daha da azaltabilirsiniz.